Indfald og udfald, tanker og tilbud. Kvit og frit i lejlighedsvise nyhedsbreve.
Følg med: Skriv navn og adresse herunder og modtag Jeronimus' epistler...

Om Jeronimus

jeronimusbred

En knarvoren, konservativ og forstokket borgermand.

Sådan er Jeronimus. Han er en af de gennemgående figurer i Ludvig Holbergs komedier. Vel bedst kendt for sin rolle i komedien ”Erasmus Montanus”, men mere tænksom og fornøjelig i ”Mascarade” – og dertil for eksempel en godmodigt trøstende ven i ”Barselsstuen” eller den gammelkloge fader i ”Den lykkelige skibbrud”.

Jeronimus har store kvaliteter. Som den skønsomme mand, han er, kan han love ræsonnabel diskretion, afstå for at gøre stor alarm og tvinge sig til lemfældighed. Og så har allerede Holberg dedikeret ham til kommunikationens kunst med replikken, at ”skal sandheden besmykkes, endog med løgn, så skal det gøres ordentligt...”.

Det 21. århundredes anpartsselskab JERONIMUS har adresse på den vestsjællandske herregård fra 1739, hvor Holberg boede de sidste ni år af sit liv. Her er Jeronimus, alias Allan Aistrup, af Den Holbergske Stiftelse ansat som ”foreviser” med pligt til at holde Holbergs mindestuer åbne og fortælle om mesteren. Selskabet JERONIMUS er imidlertid uafhængig af stiftelsen. Det er etableret med det formål at levere rådgivende journalistik, udføre medieopgaver og tilrettelægge arrangementer og koncerter m.m.

Selskabet er stiftet af familien Aistrup med Caroline Aistrup som indehaver af anparterne. Hendes far Allan Aistrup er ansat som direktør. Desuden er tilknyttet free-lance medarbejdere, ligesom der gøres flittig brug af partnere og netværk.

Jeronimus ApS, Holbergsvej 101 A, 4293 Dianalund,

tlf. 7446 6770, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

cvr. 36044675, bankforbindelse: Sydbank, Sorø afd.