Indfald og udfald, tanker og tilbud. Kvit og frit i lejlighedsvise nyhedsbreve.
Følg med: Skriv navn og adresse herunder og modtag Jeronimus' epistler...

Journalistik

Hos Jeronimus kan journalistik købes i løs vægt. En reportage, et interview, en tekst til pr-brug m.m. Eller en hel avissektion, et jubilæumsskrift, en årsberetning o.s.v.

Det er godt gammeldags håndværk, vi dyrker. Allan Aistrup blev grundigt oplært i faget på Sjællands Tidende. Siden er færdighederne flittigt slebet til på hans videre vej gennem pressen som journalist og bladskrædder. Der researches anstændigt, lyttes respektfuldt til ofrene og kilderne bliver tjekket. Og så er det med at finde den rette vinkling og lixværdi – afhængig af hvem de formodede modtagere er. Endelig hører vi til dem, der stadig slår op i Retskrivningsordbogen og prøver at placere kommaerne korrekt.

Historien er det væsentlige. Man bør ikke se sig blind på indpakningen. Den kan være på tryk, æterbåren eller på net og sociale medier. Tilpasningen er en selvfølgelig del af det journalistiske håndværk. Allan Aistrup har erfaring fra  dagblade, magasiner, radioavis, netavis og hjemmesider.

journalisten

Journalisten

Lad os bare specificere lidt: Fra den sjællandske journalistuddannelse fortsatte Aistrup med en ”finere” fransk overbygning på journalistskolen i Paris, fik job på to store franske dagblade og blev i flere år hængende i Frankrig som fast korrespondent for Børsen og Weekendavisen. Senere var han i lange perioder journalist i USA, Afrika og Sydamerika. I Danmark har han bl.a. arbejdet for Børsen, Aktuelt, flere ugeblade og månedsmagasiner og på Radioavisen.

Som iværksætter etablerede han pressebureauet Eclair med kontorer i København og Paris, og han grundlagde magasinet Nyt fra Danmark for danske i udlandet. Eclair, som også kastede sig over pr-opgaver, blev købt af amerikanske Burson-Marsteller, hvor Aistrup i en periode var direktør. Senere blev han chefredaktør på dagbladet Kjerteminde Avis og forestod i 2011 lanceringen som netavis.  

Råd og dåd

Er der brug for tænksom rådgivning baseret på lang erfaring, er Jeronimus værd at konsultere. Oplagte kvalifikationer er solidt kendskab til presse, politik, erhvervsliv, underholdning, turisme og restaurationsbranche samt mangeårig deltagelse i bestyrelsesarbejde og ledelsesrådgivning. Dertil abstrakte dyder som idérigdom, kreativitet og sans for skæve vinkler.

I øvrigt kan Allan Aistrup både skrive, tale og tænke på fransk (og er også rimelig god til både tysk og spansk...).

bestyrelsesbil

Godt kørende veteran...

Sund fornuft, empirisk metode og praksis snarere end teori er den stærke side. Forbilleder er Ludvig Holberg (bon sens) og Justus Hartnack (common sense) – samt en lang række herlige mænd og skønne kvinder, der gennem årene gavmildt har øst af deres viden og erfaringer. Aistrup har deltaget i bestyrelsesarbejde både for et dagblad, en emballagefabrik, et turistbureau og en restaurant samt i politiske bestyrelser som kredsformand og formand for Den konservative Presseforening. Desuden har han erfaring som Rotary-præsident og medlem af en fondsbestyrelse. 

Og lad det være sagt: Han kender både til succes og fiasko: Fra begejstrede visioner om investeringer og nye strategier til søvnberøvende bryderier med kriseberedskab, konflikthåndtering og konkurs.