Indfald og udfald, tanker og tilbud. Kvit og frit i lejlighedsvise nyhedsbreve.
Følg med: Skriv navn og adresse herunder og modtag Jeronimus' epistler...

Nyt messengerband

dyrker jazzens puls

Fem førende musikere lancerer Blakey Bounce Band

På Sorø Jazzfestival 2015 blev præsenteret et helt nyt super messengerband: Fem af den danske jazzscenens dygtigste musikere hylder blakeytributejazzikonet Art Blakey (1919-1990) med lyd, tempo og inderlighed, der virkelig får jazzens puls til at banke. Hør dem spille ”Moanin”, ”Blues March”, ”Split Kicks” og andre af de skønne numre fra Art Blakey's Jazz Messengers' glansperiode fra 1950'erne og frem. Det er første klasses straight ahead jazz. Ren optur.

 

 

 

 

Kvintetten blev på trommeslageren Anders Mogensens initiativ samlet i forsommeren 2015. Blakey Bounce Band består af trompetisten Mads la Cour, tenorsaxofonisten Claus Waidtløw, pianisten Heine Hansen, bassisten Daniel Franck og Anders Mogensen ved trommerne. De er hver for sig erfarne, efterspurgte og meget anerkendte danske jazzmusikere, som har spillet i et utal af sammenhænge med alverdens jazzmusikere – men aldrig  med hinanden. Til gengæld har de fælles baggrund i det fynske jazzmiljø omkring Musikkonservatoriet i Odense, hvorfra de er uddannede og fire af dem i dag er undervisere. Så det er oplagt, at de swinger godt med hinanden om den fælles lyst til at dyrke messengerjazzen.

Art Blakey var en af jazzens helt store. Han anses for hard-bop genrens fader. Hans jazzmessengers fik verdensomspændende succes med det iørefaldende repertoire af kompositioner af bl.a. Dizzy Gillespie, Benny Golson, Bobby Timmons og Freddie Hubbard. Blakey gav også flere gange koncerter i Danmark til stor begejstring for det danske publikum.