Indfald og udfald, tanker og tilbud. Kvit og frit i lejlighedsvise nyhedsbreve.
Følg med: Skriv navn og adresse herunder og modtag Jeronimus' epistler...

Take the ”A”-train

med et nyt Big Band

 

Duke's Place” er Ancher Grøns 17-mands BigBand, som hylder Duke Ellington

Duke's Place er et enestående koncertprojekt, skabt af den gamle jazzmusiker og kapelmester Ancher Grøn (foto). Han har samlet 17 af de bedste anchergrondanske jazzmusikere til et rigtigt stort Big Band, der fremfører Duke Ellingtons repertoire på grundlag af de originale arrangementer, som Ancher Grøn i 1992 fik foræret af Duke's søn, Mercer Ellington. Han boede i en årrække indtil sin død i 1996 i København.

Den nu 72-årige Ancher Grøn genopliver dermed ikke blot noget af jazzhistoriens mest uforglemmigt berømte musik, men også sin egen ungdoms big band. I 1960'erne optrådte ”Ancher Grøn Big Band” flittigt på jazzscenen. Men så foretrak kapelmesteren at koncentrere sig om sin personlige professionnelle karriere som saxofonist og dirigent. Det lykkedes så godt, at Ancher Grøn kom til at arbejde med bl.a. Det Kgl. Kapel, Radiosymfoniorkestret og Berlinersymfonikerne samtidig med et omfattende organisationsarbejde med musikuddannelser fra ministerier og rektorkollegium til kunstneriske og faglige musikinstitutioner.

17 supermusikere

Duke's Place har nedenstående fremragende 17 personers besætning hentet blandt landets landets bedste jazzmusikere:

Saxofoner: Jens Søndergaard, Anders Gårdmand, Thomas Larsen, Jan Harbeck, Marika Andersen.

Trompeter: Thomas Kjærgaard. Henrik Bolberg. Bjarke Nikolajsen, Carsten Larsen

Tromboner: Steen Nikolaj Hansen, Mia Engsager, Kim Aagaard, Kevin Christensen (ventilbasun)

Rytmegruppe: Søren Anker Nielsen, guitar/banjo, Thomas Bornøe, klaver, Jimmi Roger Pedersen, bas, og Ole Givskov, trommer.

Ellingtons glansperiode

Programmet omfatter musik fra Duke Ellingtons Orkester med hovedvægten på hans egne bedste værker i originalversion fra årene 1927-45 (første sæt). Koncerten fortsætter med en samling af de bedste blandt hans egne senere bearbejdelser eller bestilte arrangementer af disse til koncerter og grammofonplader op til 1966 (andet sæt). Alt i kraft af en omfattende del af orkestrets nodesamling, som Ancher Grøn modtog med værdifuld rådgivning fra Dukes søn Mercer Ellington efter en fælles koncert i 1992. Kun en meget begrænset del af dette enestående materiale er overhovedet tilgængeligt uden for familien.

Programmet vil således gennem oplevelse give en enestående indsigt i Duke Ellington Orkestrets historie, repertoire, hovedværker og virksomhed gennem 40 år, hvor orkestret stod som det musikalsk ultimative i jazzen - og i dens udvikling - og hvor orkestret og dets musik opnåede en popularitet og værdsættelse, der fortsat aldrig er overgået inden for denne musikform.

Repertoiret byder bl.a. på numre som ”Take The 'A'-Train”, ”Sophisticated Lady”, ”In A Mellow Tone”, ”C-Jam Blues”, ”Cotton Tail” og ”Perdido”...